Contractenrecht

 

CONTRACTENRECHT
In de volksmond wordt er gesproken over contracten, de wettekst spreekt over een overeenkomst. U kunt hierbij denken aan een huurovereenkomst, koopovereenkomst, overeenkomst van opdracht of een arbeidsovereenkomst. Het is verstandig om uw juridische positie te versterken door het opstellen van een dergelijke overeenkomst indien u zaken doet met een ander. Het maken van een overeenkomst hoeft niet veel tijd te kosten en kan u achteraf veel ellende besparen.

EEN OVEREENKOMST IS MAATWERK
In een overeenkomst kunt u schriftelijk afspraken vastleggen met de andere partij. Een standaardovereenkomst kan in sommige gevallen afdoende zijn, echter elke situatie is anders. Elke overeenkomst dient te worden toegespitst op de specifieke situatie. Een overeenkomst is maatwerk. Het is van belang om bijvoorbeeld in een koopovereenkomst onder andere te vermelden hoe, waar en wanneer er geleverd moet worden. Vermeldt hierbij duidelijk of er een specifieke leverdatum is of dat dit een streefdatum is. U kunt ook denken aan het opnemen van een bepaling wanneer en hoe er moet worden betaald en dat er bij niet tijdige betaling (handels)rente of een contractuele rente verschuldigd is. Over al deze zaken moet worden nagedacht en zijn van belang voor een goede overeenkomst. Advocatenkantoor Noord kan u hierbij helpen.

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het opstellen van de volgende overeenkomsten:

- Aandeelhoudersovereenkomst
- Agentuurovereenkomst
- Arbeidsovereenkomst
- Bemiddelingsovereenkomst
- Bruikleenovereenkomst
- Consignatieovereenkomst
- Distributieovereenkomst
- Franchiseovereenkomst
- Freelance-overeenkomst
- Geheimhoudingsverklaring
- Huurkoopovereenkomst
- Huurovereenkomst
- Inhuurovereenkomst
- Koopovereenkomst
- Licentieovereenkomst
- Onderhoudsovereenkomst
- Overeenkomst van opdracht
- Overeenkomst voor de ZZP-er
- Raamovereenkomst
- Resellerovereenkomst
- Samenwerkingsovereenkomst


Daarnaast is het van belang dat uw onderneming algemene voorwaarden toegespitst op uw onderneming hanteert. Het kantoor kan u helpen met het opmaken van algemene voorwaarden.

MEER INFORMATIE
Wilt u meer informatie en/of advies dan kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen met Janet Plat via het telefoonnummer 0512 516905 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..