Let op bij vervangen sloten bedrijfspand!


Tip voor verhuurders én huurders van bedrijfspanden met betrekking tot het vervangen van sloten.

Uitspraak Hof Amsterdam: Het vervangen van sloten van een bedrijfsruimte door de verhuurder zodat de huurder geen toegang meer heeft tot het gehuurde levert in beginsel een wanprestatie op voor de verhuurder. De verhuurder is in dit geval direct, zonder het versturen van een ingebrekestelling door de huurder, in verzuim. Dit rechtvaardigt in beginsel de ontbinding van de huurovereenkomst.

In de situatie zoals zich voordeed bij de uitspraak van het Hof Amsterdam was de verhuurder niet direct in verzuim. Dit omdat de huurder geen enkel belang meer hechtte aan de voortzetting van het gebruik van het gehuurde. Tevens weegt de omstandigheid mee dat de huurder de nieuwe sleutels niet heeft opgevraagd bij de verhuurder. De huurder had in deze wél een ingebrekestelling moeten sturen naar de verhuurder.

Klik hier voor de uitspraak van het Hof Amsterdam van 28 juli 2015MEER INFORMATIE
Wilt u meer informatie en/of advies dan kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen met Janet Plat via het telefoonnummer 0512 516905 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..